Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 Αμφιθέατρο OTEAcademy

Πέτρος Κόκκαλης

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, Δήμος Πειραιά

Πέτρος Κόκκαλης
Πέτρος Κόκκαλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και σπούδασε Ιστορία στο HampshireCollege της Μασσαχουσέτης – η διπλωματική του εργασία είχε θέμα την περίοδο του Εθνικού Διχασμού στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την εικόνα του Κωνσταντίνου του Α.

Το 2001 μετακόμισε με την οικογένειά του στην Αμερική όπου και συνέχισε τις σπουδές του στο Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard, με μεταπτυχιακό στην Δημόσια Διοίκηση.

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστήμιου Hampshire, καθώς και μέλος του “Συμβουλίου Αποφοίτων για την Ακαδημαϊκή Αριστεία” του Πρύτανη του KennedySchool του Πανεπιστημίου Harvard.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του το 1994 επέστρεψε στην Ελλάδα και αφού ολοκλήρωσε τη θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό, εργάστηκε στον Ολυμπιακό, αρχικά από την θέση του Διευθυντή Μάρκετινγκ (1994-1996) και εν συνέχεια του Γενικού Διευθυντή (1996-2006), ενώ από το 2000 έως το 2001 κατείχε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Θρύλος ΑΕ.

Κατά την διάρκεια της θητείας του στο Ολυμπιακό ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον εκσυγχρονισμό των υλικών και άυλων υποδομών καθώς και των σχέσεων μεταξύ της ΠΑΕ και των φιλάθλων, οργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία το πρώτο σύστημα μελών, ξεκινώντας έτσι μια καινοτόμα, ενεργητική και αμφίδρομη παράδοση μεταξύ οπαδών και Διοίκησης.

Σήμερα διατελεί Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας στο Δήμο Πειραιά, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, που έχει στόχο την προώθηση της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ευημερίας στην Νοτιο-ανατολική Ευρώπη. Είναι επίσης μέλος Δ.Σ του εκπαιδευτικού οργανισμού Athens Information Technology, που δραστηριοποιείται στις νέες τεχνολογίες και την ακαδημαϊκή έρευνα και πρόεδρος του ιδιωτικού κολλέγιου Athens Tech που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία, την καινοτομία και την νεανική επιχειρηματικότητα. Είναι συνιδρυτής και Γενικός Γραμματέας της Οργανώσης ΓΗ, που προσφέρει μη τυπική εκπαίδευση για την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και της Aephoria ένα εκκολαπτήριο βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Keynote speakers

Lisa Enarsson Lisa Enarsson is today the Technical Manager of the GrowSmarter project. The project is co-funded by the European Commission’s Smart City program to help create sustainable growth in Europe using 12 smart solutions in energy efficient renovation, renewable energy, sustainable transportation and ICT.
Rogier Havelaar Rogier Havelaar is program manager Smart Cities within PostNL: the leading mail, parcels and Ecommerce company in the Netherlands. As seconded expert within Amsterdam Smart City, he builds pulic-private partnerships focusing on the development of local ecosystems using professionals as the mailman, inhabitants and other actors to increase the livelihood of the city. The central theme in his Smart City work is how to deal with the trade-off between using a human and using technology.
Joan Torres Joan Torres is co-founder of LABCITIES, a global platform connecting smart city projects, experts and organizations around the world. As a digital innovation consultant he has anextensive experience working with companies and governments across Europe and the Middle East.
 • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
 • ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
 • ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
IBM
OTS
 • ΧΟΡΗΓΟΙ
 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ
 • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
 • ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
 • ΧΟΡΗΓΟΣ CATERING
 • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
 • MEDIA PARTNER
Plant
Plant